top of page

     'Sokaklar çocuklar için ilk arkadaÅŸlıkların edinildiÄŸi, sosyal hayatın bir laboratuvar gibi önlerine serildiÄŸi, bilinmeyen bütün oyunların paylaÅŸarak, kavga ederek, sabrederek öÄŸrenildiÄŸi, en önemlisi de ailesinin hemen yakınında gözetimine imkân verdiÄŸi için ÅŸehir yaÅŸamında özellikle güvenilir olduÄŸu bir yerdir. Sokak aynı zamanda geçmiÅŸin izlerini günümüze taşıyan bir simge gibidir’                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

​

     Covid-19 pandemisi öncesi oynayacak güvenli oyun alanları kısıtlı olan çocuklar; pandemiyle birlikte dış dünyayla iliÅŸkileri daha da azalmış, hassas bir durumun içine itilmiÅŸler, belki de sadece bir odaya sığmak zorunda kalmışlardır. 

     Atölye kapsamında; özel alandan kamusal alana geçiÅŸte tampon bölge olan sokakların, sokak-konut bütünlüÄŸünün bozulduÄŸu, hızlıca kaçılan bir mekân olduÄŸu günümüzde, çocukların içinde bulunduÄŸu hassas duruma çözüm getirerek sokaÄŸa oyun mekânı olan eski samimi kimliÄŸini vermeyi amaçlıyoruz. Bu samimi kimliÄŸi verirken, donmuÅŸ bir cisim olarak eski sokağı, sosyal iliÅŸkilerin çok deÄŸiÅŸtiÄŸi bugüne müze biçiminde getirmekten ziyade sokağın günümüz kültürüyle yeniden biçimlenmesi, sokak temelli yeni alanların üretilmesi ve bunun bugüne özgün ÅŸekilde yeniden tasarlanmasını bekliyoruz. Kontrolün oyunun doÄŸasını bozacağı için esnek kullanıma, yaratıcı fikirlere izin verecek ÅŸekilde sokağı farklı kotlarda yeniden üretmeye; geleneksel veya günümüz sokak oyunlarını, sokak fotoÄŸraflarını manipüle ederek sokak-pandemi-çocuk kesitinde yeniden ele almaya davet ediyoruz.

    *BaÅŸvurularda; sokak perspektifi üzerinden 'living up-street for children' baÅŸlığına dair yapmış olduÄŸunuz çıkarım doÄŸrultusunda bir çalışma (eskiz, kolaj, yazı vb.) beklenmektedir. Çalışmalarda kullanılacak teknik katılımcının tercihidir. Atölye, farklı tasarım disiplinlerinden lisans öÄŸrencilerinin katılımına açıktır ve 20 kiÅŸiyle sınırlıdır. Atölye çevrimiçi ortamda yürütüleceÄŸi için çalışmalar dijital olarak beklenmektedir.

​

**Online Atölye Tarihleri
6 Mart 2021 ( 18:00-20:00)

7 Mart 2021 (15:00-20:00)

  MeÅŸhur ve Özparlak, 2008

Atölye Yürütücüleri

Hidaye Çakmakçı

isra_mahmutoglu.jpg

Ä°sra MahmutoÄŸlu

bottom of page